szombat, június 16, 2007

A fent említett példa

A fent említett példa

-Nekünk nem kell mindennel elszámolni, hiszen nem jó, ha minden nyilvános a képviselői munkában. - Erről éppen az az országgyűlési képviselő vélekedik így, aki történetesen az egyik, a közjavakat elosztó miniszteri poszton dolgozik napjainkban.

Érvelése szerint a honatyai s honanyai munka bizonyos részeit nem érdemes publikussá, és számlák útján ellenőrizhetővé tenni, mert a képviselő amellett, hogy alapfunkciói szerint lobbizik és képvisel, gyakran félig-meddig titkos akciókban temeti be azokat a bizonyos lövészárkokat – vagyis így kutakodnak álruhában kósza politikai ellenfelek vélt, avagy valós gazdasági tevékenykedései után. A képviselői költségtérítéssel megfinanszírozva. Az érvelés szerint ha igazolni kellene a ténykedések során bejárt útvonalakat, kiderülhetne, hogy hol, s merre jár mindenféle komoly ügyekben egy-egy magyar szenátor.

A vállalkozói közönség előtt szemléltetetesen bemutatott, még ellenzéki létben végzett nyomozás ideje alatt Keller László, az akkor közpénzügyekre érzékeny államtitkár volt a „nyomozópartner”.

Képzavar? Az. Meglepő? Nem.

És ha még eddig sem azt gondolná az olvasó, amit gondol, (bicska a zsebben visszacsuk, nehogy felsértse a nadrágot) - a miniszter hozzáteszi: igazából nem is éri meg ez a nagy, hasznos küzdelem, hiszen „ha leül, és kiszámolja, mennyi a végleges mérleg, akkor nem szívesen mutatja be az asszonynak otthon.” Mert csekély mértékben ugyan, de veszteséget termel. A Parlament padsoraiban ülő képviselők között előforduló egyik legkomolyabb magánvagyonával a háta mögött valljuk be, több, mint érdekes egy érvelés ez.

Ilyen ez a 386 fős közhasznú társaság, ebben a nagy, magyar közgazdagságban, akik sem létszámukat, sem a költségtérítéseiket nem szándékoznak csökkenteni. Merthogy így kézen, közön jön a haszon – természetesen ebben az értelemben véve a megfogalmazást.

Jó példát mindenesetre nem mutatnak. Csak ilyet, mint amit fent említettek.

Legfent.

::::efzé::..

péntek, június 15, 2007

Uborkaszezon ellen

A mindenható proszit


Helyszínünk egy grillparti, felszabadult ünneplés kiváló kolbásszal, és egy picit rágós flekkennel, de sebaj, hiszen úgyis egy fogászati vállalkozást ünneplünk éppen.

–„Akkor hát proszit!” – mondja a Cég Atyja, és emeli poharát arra a bizonyos mozdulatra.

–„Inkább profit!” – vágja rá egy jókedvű hang a vendégek közül…

És tényleg.


..::efzé::..


Jó kondíciók

Átadták a Közbeszerzések Királynőjét, megvolt a szalagátvágás, kicsit izzadtak a reprezentatív vendégek a referenciaberuházás alatt, de mindenkit megnyugtattak a fontos eseményen, hogy „ – Semmi baj, hiszen működik a légkondicionáló…” – A reprezentatív vendégek ennek tudatában reprezentatívan izzadtak tovább, és jól behűtött pezsgőjükkel jól behűtötték magukat - ha már ennyire befűtöttek nekik.

De míg a ventillátor kereke nem forgott igazán, az időé igen. A légkondi is feladta olykor-olykor, de illedelmesen csak akkor, amikor nem volt a közelben a Nagyközönség. Több mint egy hónappal később rájöttek a szakemberek a megoldásra – fordítva kötötték be a berendezést.


..::efzé::..

kedd, június 12, 2007

Kibővített élettér

http://ajandekbolt.magyarmerce.hu/node/71

Na nem, nem lettem árpádsáv-rajongó; viszont nagyon megtetszett ez a cím:

A Magyar Élettér autóatlasz második, bővített, javított kiadása


A hat évtized hazugságai, névátkeresztelései és elcsalásai után először elkészített, magyar szellemiséget sugárzó atlaszunk első kiadása sajnos nem lett hibátlan - lévén egy több, mint négyszázezer négyzetkilométeres területet ölelt fel. (Még szerencse, hogy ennyit hagytak Trianon után, mennyi hiba lenne a többivel együtt... - a szerk.) A pontatlanságokat, hiányosságokat most rendre (érted, rendre...ez a rendpártiság... - a szerk.) kijavítottuk, miközben a térképet számos új részlettel bővítettük.
(Miért? Közben visszacsatoltak ezt-azt? - a szerk.) (...) Európa közepének MAGYAR ÉLETTERÉT 12 jelenlegi ország(ocska) térképe helyett egy, szerves egységet megjelenítő atlaszunkban immár 1:300 000 felbontásban találja - több, mint 26000 település (és rész) nevet, továbbá földrajzi neveket tartalmazó névmutatóval kiegészítve.
50 várostérkép mellett külön erdélyi és felvidéki áttekintő is bekerült a térképszelvények közé, segítendő e két nagyobb tájegységünk könnyebb felfedezését. Fiumétől Jászvásárig (benne Bukovina és a teljes Csángóföld), Brünntől Herkulesfürdőig, a lengyel határtól Nándorfehérvárig, naprakész autóatlasz (még az autópálya fizetőkapuk is benne vannak) (Gondolom, még a Monarchia idejéből... - a szerk.)

Vegye, vigye 3500-ért! Bár minden TESCO-ban lehet kapni lengyel szellemiségű Európa-térképet, minden településnév lengyelül van benne...kis túlzással még a norvégok is.

..::efzé::..