szombat, június 24, 2006

Melyek voltak a hét legfontosabb hírei?

-Egy az ötszázhoz adták Jacko fejátültetését


Volt itt valami G. W. Bush nevű alak is, de úgy látszik, nem volt hírértéke.
Legalább elkérte volna Lewinsky kisasszonyt.

Függő játszma

1. A képen Pókember látható munka közben. Kicsit feszült a mai napon, hiszen este fejezte be Daidalosz és Ikarosz szomorú történetének olvasását.
2. A képen Fázis József villanyszerelő látható, aki már nem bírta tovább a tegnapi vonatos várakozást Rákos-Felsőn. Mivel néhány ledőlt fa miatt áram úgysem volt a hálózatban, ezért gyalogszerrel indult el a felsővezetéken hazafelé, Nyékládházára.
3. Johann Sebastian Bach, akinek agyára ment a nap, és felmászott a kottára.

Unokáink is várni fogják

Szóval a földet az unokáinktól kaptuk kölcsön. A kép jobb sarkában álldogáló 20 éves, használt nyugati buszroncsot meg az osztrák sógorainktól örököltük. Merthogy arrafelé már konzultáltak az unokákkal.

Kötelező haladási irány

Karancsalján még győzik-e?

Monokróm

PiszoArt...

Kora este

Cora, este.

péntek, június 23, 2006

Házi szentek

A Vatikán Kft. egyik új, gazdaságos megoldása: a dobozos háziszent. Csak felállítjuk az oltárt, kihúzzuk az összehajtogatható gótikus ablakot , és csatlakoztatjuk a beépített szenteltvíz-tartót.
Mellette a használati utasítás is ott van, ha nem vagyunk tisztában a készlet összerakásának valamely lépcsőjével. Itt épp a meisseni "Dóm" mintabolt bemutatótermét láthatjuk.

Dejszen' ez Meissen!

Gyűrűkúra 4. Meissen: Egy torony mindenek felett.

VW. Az ő autója!

Enyém. Érted...! (Meissen)

Al-Dresdah, German-Arabia

Sokat kellene még biciklizni ahhoz, hogy Közép-Európában találjunk egy igazi mecsetet. Mivel Törökország messzebb van egy hangyapöttynyivel, így derék muzulmán barátaink ( nincs párhuzam az előbb említett O.B. Ladennel) hoztak egyet magukkal, ha már úgyis több a fejkendő Drezdában, mint a Bundesliga-séró. Íme, az ős-sííta vasúti mecset egy szép példánya Szászország szent szívében. (figyelem, alliteráció!) Én kába voltam, mint a kő, mikor megláttam.

Útravaló

Guten appetit!

Kaja über Alles

A cseh-német határon, miután az ember gyakorlott romamagazin-riporterként is megdöbben, és kiszörnyülködi magát a Teplice környéki gettón, egyszercsak áthajtunk Germániába. Altenburg, az első étterem jobbra. A kilátás császári, a levegő olyan szász, hogy beleszippantsz, oszt elszász...A kaja és a kiszolgálás über alles. Ezt a képet Horváth Rozi is le akarta tőlem nyúlni, csak nem engedtem.
Az ember oly könnyedén feledi el Csehország szépségeit, benne a panzióban ingyen nézhető Al-Dzsazírával, mint a pinty. ( Pedig vártam én az esti 8-as fejlevágást, vagy legalább egy kis Bin Láden-üzit, de nem volt. )

csütörtök, június 22, 2006

Kalli-graffiti

A csehországi rajzművészet teljes törzsfejlődése egy képen.

Régi az új tükrében II.

Megoldás a kép jobb alsó sarkánál! De aki nagyon topon van, szinte már tudja...segítek: P-vel kezdődik!

Régi az új tükrében

Igen. Prága!

Fejtorna és fejtörő három lépésben

Na jó, nem írom hetedszer is ki, hogy hol fotóztam...1. fej megdönt, 2. elolvas, 3. konstatál...

Gyerek, játék

Szintén Prága. Az előrelátó anyukák ugyanolyan, feltűnő színű ruhába bújtatják a gyermekeiket, hogy a tömegben könnyebb legyen majd megtalálni őket. Meg az is egy szempont, hogy indiánok..talán így könnyebb.

Megér egy misét

Az időtlen Prága talán legszebb órája

szerda, június 21, 2006

Hogyan lehet kiadni Mariah Carey-t Szaúd-Arábiában?

Az összesítés nem áll rendelkezésre. A bejegyzés megtekintéséhez kattints ide.

kedd, június 20, 2006

Ez gáz

Amikor egyszál megismételhetetlen kis nyaralásomra készültem, akkor leltem eme utazási topikot. Remekül illik a "Mikor vegyem komolyan a trópusi hasmenést?" és a "Mi ez a kórság Kínában? " című témák közé. Szerintem igenis fontos dolog a gasztroturizmus, bár a magyar ember megint megtalálta szarva között a tőgyét. Avagy valami mást kicsit arrébb a tőgyétől? ( a hölgyektől előre elnézést kérek a topikba írók helyett is)


http://utazas.com/utazas/forum/forum.cgi/?action=cikkek&uticel=24&file=1027916948

Vencel, a focifüggő

De kinek szurkol?

Szem, ellenző

Gyí, menj arrébb, hadd bújjak mögéd...fotóznak...

Dear Prága

Derengés

Cesky Krumlov báj nájt.

És a te vécéd mit szól be neked?

Még intelligensebb ember meg nem megy vécére Abasáron. Menjen inkább Altenburgban, a cseh-német határon, ott sramlizene szól a klotyóban. Csak el ne tessék felejteni: háromra mindig tapsolni kell...Közben meg lehet körözni a pisztollyal.

hétfő, június 19, 2006

Always Coca-Cola

McDonalds, T-Mobile, Coca-Cola...ej, legalább az egyik fizetne, hogy bemutatom a blőd ötleteiket. Hogyan helyezzünk el egy 500 éves műemlék ház ajtajában kólaautomatát? Hát valahogy így...!

Krumlovy Vary

Az egész csak bluebox. Meg bábszínház.

Rendőrségi tortúra

Nyilván csak véletlen, hogy Cesky Krumlovban egymás mellett van a Kínzásmúzeum, meg a rendőrörs. Én ebből nem vonok le semminemű következtetést, akar a franc itt illegálisan idegenvezetni...

Toronyiránt

Szintén Cesky Krumlov. El sem lehet tévedni, szépen menni kell a torony után, és kész...

Várj, míg felkel majd a nap

Cesky Krumlov. Még pont elkaptam a legszebb pillanatot.

Wir fahr fahr fahr an die Autobahn

...méghozzá Brno környékén. Alig pár órával a kedélyes hajnali, sötétben lebonyolított kerékcsere után. Durr bele, imígyen szólott vala a gumi, és a szokásosnál is jobban rázott a sztráda. Egyébként is javaslom minden ellenségemnek a Prágától Brno-ig terjedő autópályát. (autópályának nevezett valamit...) . Mintegy 150 kilométer retro M7-es fíling. Azaz ráz, mint a fene, kattog, mintha egy rossz debreceni villamoson zötyögnénk 1987-ben. Bocs, Kósa Lajos! A hajnal azért mindenhol szép.

Nagy Té a Nagy Em-ben

A Coca-Cola is hazudik, és biztosra megy...

Berlin...

A Meki hazudik, és biztosra megy

Bécs...