szombat, február 03, 2007

Megszűnhet a Legyen Ön is Milliomos?

Információink szerint hamarosan leveszi műsoráról az RTL Klub Vágó István kvízét, bár a csatorna hivatalosan ezt nem erősítette meg. Az ok: Vágó István már jó előre retteg egy játékostól, az eddig a média számára ismeretlen, ám rendkívül felkészült és eltökélt Borbándi Eriktől. Ha Vágó nem vállalja a megmérettetést, egyes hírek szerint Borbándi akár a műsorvezető helyét is megörökölheti. A kvíz 2000. február 29-én indult az RTL Klubon, akadt pár féléves szünete (a Való Világ-ok küldték pihenőre), és egészen tavaly márciusig kellett várni arra, hogy valaki elvigye a főnyereményt, a negyvenmillió forintot. Médiaberkeken belül régóta nyílt titok, hogy Borbándi szereplésére 80 millió forintos főnyereménnyel készülnek, sőt: a műsor eddigi történetében lesz bónusznyeremény, egy aranyozott Renault Clio is. A csatorna rekordnézettségre készül, az ominózus adásért a BBC, a CNN és a Reuters is bejelentkezett. Egyes tervek szerint műholdas technikával az amerikai űrhajósok is élőben nézhetik az igen izgalmasnak ígérkező kvízműsort.


Az RTL Klub programigazgatója nem kívánta megerősíteni híreinket: "A Borbándi Erikkel forgatott adásig biztosan lesz Legyen Ön is Milliomos a csatorna képernyőjén, a többi még bizonytalan. Vágó Istvánt életében először bizonytalanította el játékos - kommentálta értesüléseinket Kolosi Péter.

Ray

Kékes tető

Shadows in the forest

Root magic

Parádsasvár - build and broke down

Growing vertical

Whatever

Painted by the reality

Rocks don't roll

Treeflower

Clouds covers all

Dry brown, fresh blue

hétfő, január 29, 2007

Széljegyzet

Fúj. Méghozzá minden előzetes figyelmeztetés nélkül. Se szó, se beszéd; ma reggel tanácstalan aignerszilárdok, patakiziták és gaálnoémik tárták szét kezüket széltében-hosszában, hogy vigyázat, nagy a svung, mindenki vigyázzon az utakon. Nem láttuk, nem ér, ez övön aluli volt, de mégis. Ne parkoljanak letörni vágyó fa alá, fogják meg a nagyi kezét, nehogy elvigye a szél, (ha már úgyis csirkelábon edzett versenysúllyal közlekedik szegény), ne igyanak mosatlan gyümölcslevet.

Igaz, hogy a környező országokban talán mindenhol jó előre látták, de mi nem. Egy hete bezzeg, amikor feleekkora szellők lengedeztek, volt minden előszél: piros jelzés, ikszedik fokozatú világvége-várás, augusztushúsz, augusztushúsz!. Hogy majd most nagyon, életveszélyesen, négy lovas, négyfelől, Szodoma, Gomorra, mindenki csomagoljon, bárkára.

Erre itt ez a kis lopakodó, előrejelzetlen, alantas. Ez itt nagyon bedurvult. Öt sebesült eddig, repülő háztetők, orkán, satöbbi. Rutinos tévémeteorológus ébred kocogó ablaküvegre, vibráló redőnyre, nahát, vihar van? Megint egy rossz előrejelzés, megint nem sikerült beletrafálni, de legközelebb biztosan, becsszó. Horoszkóp-pontosságú űrtechnika, műholddal támogatott fejetlenség.

És ahogy a tévémeteorológus felébred, kitekint az ablakán, belészánt a gondolat: ma vajon milyen idő lesz? Tippeljenek, kedves nézőink, mi is azt szoktuk. Néha bejön.

Faragó Zoltán