péntek, július 13, 2007

Játszani is enged

Pálosvörösmarton már a gyermekek útját egyengetik. Naszóval címszavakban, kérem: Pálosvörösmart, óvodaavató, dömpert tologató gyermekek az úttest-mintás játékszőnyegen, a polgármester pedig egy útépítő cég büszke tulajdonosaként ismert vállalkozó, több, mint 20 éve. A kép Suha Péter barátom felvétele.

szerda, július 11, 2007

"Nagy haszon a gyöngyösi elvtársaknak..."

"A kommunizmus értékeit kívánja képviselni az a három gyöngyösi fiatal, akik megalakították a KISZ helyi szervezetét

A Magyar Kommunista Munkáspárt ifjúsági szervezeteként működő csoport legfőképpen a globalizáció káros hatásai ellen kívánja hallatni a hangját.
Ahogy a megyeszékhelyen, úgy Gyöngyösön is megalakult a Magyar Kommunista Munkáspárt ifjúsági szervezetének, a Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetségnek helyi csoportja. Az egyelőre három főből álló pártszervezet fő célkitűzései: a fiatal munkavállalók helyzetének javítása és a társadalmi egyenlőtlenségek megszüntetése.
A környezet védelme szintén hangsúlyos szerepet kap a fiatalok jövőképében, ennek megfelelően egy egri szemétgyűjtő akció után Hatvanban is megfordulnak majd, ahol a szovjet hősi emlékművet tisztítják meg a graffititől.
A KISZ gyöngyösi szervezete virtuálisan az interneten, személyesen pedig egy belvárosi klubhelyiségen keresztül érhető el."


És a visszhang...

"Olyan nagy szélben, hogy elég érdekesen fogunk kinézni a gyöngyösi TV-ben", elmondta Kiss Z. Balázs, a gyöngyösiek megválasztott elnöke. 2007 július 6-tól bizony új idők kezdődnek a Mátra lábánál fekvő 36 000-es lakosságú városban: jönnek a kommunista ifjak! Ezzel megszerveződött a második Baloldali Front helyi szervezet Heves megyében. Az újdonsült szervezet az országos elnökségi, és az egri szervezettel összhangban lévő programot dolgozott ki és bátran vállalja a politikai harcot a helyi tőkés hatalommal szemben. Kiss Z. Balázs gyöngyösi és Kovács Balázs egri elnök még aznap megegyeztek, hogy szervezeteik "testvérszervezetek" lesznek, és vállvetve küzdenek a Heves megyei dolgozó és tanuló fiatalok érdekeiért. A gyöngyösiek sajtótájékoztatóját a vártnál is nagyobb figyelemmel szentelte meg a helyi sajtó, amely nagyon előnyös kezdés az ismerettség szempontjából. Nagy haszon a gyöngyösi elvtársaknak, hogy rendelkeznek klubhelységgel is. Előre hát szomszéd elvtársaink, a szocializmusért!"

Reszkessetek, tőkés récék.

..::efzé::..