péntek, december 22, 2006

Vendégkönny

"Nagyon sudár! Ezek a szép művek! Csodálatos! Éppen Roma Kettőst hallgatunk és ez őrület! Má végünk van! Nagyon dzsanálnak énekelni, hajjak meg! Debil pont most ment ki! Rögtön jön!"

Az elejét értem, a végét nem. Segítséget elfogadok.

csütörtök, december 21, 2006

Bűbájos, nem?

Mátrafüred, Béke úti bazársor. Vegye, vigye.

Örökzöld

Jászárokszállás, élő Betlehem, a jászol előtt egy ifjú titán, "Legalize Ganja!" feliratú sapkában. Örökzöld téma. Karácsonyra is.

kedd, december 19, 2006

Az ünnep fényei

A városban esténként járva-kelve úgy tűnik, már mindenki felkészülten várja a karácsonyt. Legalábbis az ablakokon, erkélykorlátokon javában futnak, pörögnek, villódznak a változatosabbnál változatosabb fénycsodák. Csillagok, Mikulások hirdetik az ünnepet. A fények néha már-már Las Vegas pompáját idézik. Néha szépségesen, néha giccsesebben.

A tavalyi évben tűntek fel először a mászó télapók. Ha kell, kéményre, ha kell csatornára kúsznak fel, avagy le. Esetenként világító létrán cipelik nehéz zsákjukat, vagy csak elegánsan tornáznak a vakolaton. Hirdetik a jómódot, jelzik az egyre erősödő Amerika-mániát.

A karácsony-bizniszben semmi sem szent. Persze, minden ízlés dolga, de egy biztos: az áramszolgáltató és a színesfény-kereskedők mindenképpen jól járnak. Mert a karácsony nemcsak a szeretet, hanem a szerepek ünnepe is.

Vagy csak petárdaszezon előtti békés, meghitt megpihenés?

-Faragó Zoltán-