szerda, szeptember 13, 2006

Víztükör, fénytörés

Olyan épp, mint a Balaton, de nem az. Matsee, Ausztria.

Egy kis Gasztró

Nem tudom, az ország Norbija mit szólna hozzá, de finom volt.

Kék Matsee-keringő

És még mindig lámparajongóknak...

Világító torony

Csomó. Pont.

Azt nem tudom, Matsee taván mennyire lehet száguldozni a vízen, de pont ennyi egy helyi csomó.

Partikép

Zsákmányállat

Alkonyatban szőtt tóparti pókhálók Matsee-nél.


















Választó, vonal

Járva, figyelve városi népképviseleti szekcióink kampánytevékenységét, szembeötlik, hogy kivétel nélkül szinte mindenki szelíd kampányt tervez, és természetesen ugyanerre számít az ellenlábasok részéről is. A szelídség idilli takaróját eddig, szeptember közepéig valóban nem sok minden feslette fel.

Némi nagypárti csörte azért kiolvasható legismertebb hirdetési újságunkból, balfelől láthatóan zajlik a szigorúan békés reagálás, a jobboldalon pedig derűs szalonellenzékezés emlékeztet korábbi idők civakodásaira. Aki épített, bizonyít, akinek kétkednie illik, kétkedik; majd másfél évtized után kiszámíthatóak a demokrácia törésvonalai, kiásott, avagy betemetett lövészárkai.

Az ígéretek sem túlságosan különbözőek. Mindenki kórházat mentene, munkahelyet teremtene, avagy költségvetést egyensúlyozna a vállán. Tisztaság, kultúra, élhető város, repkednek a jelszavak, buzog az optimizmus. A plakátokon, a fotókon még tenniakarásról árulkodó mosolyok. " Majd hervad még ", mondja erre egy öreg barátom. Ki tudja, igaza lesz-e. Ő már sokat látott. Átlépve a választóvonalat csak kiderül.

-efzé-

kedd, szeptember 12, 2006

Segéd-erő

Persze. Lehetne sárga, lehetne vad, avagy csacska. De nem. Ő a Kalapáló Angyal. Néha le-leszáll, és helyrepofozza a kibillent csúcsocskákat. Ilyen munka közben.

Borissza, kulissza

A modern fotózás egyik érdekes technikája, amikor a hagyományos fekete-fehér technika keveredik a színes modernitással. True color háttér, monokróm macsek. Tökély, gyönyör. A macska szerintem részeg volt, de ez kulisszatitok.

Kisállat-határozó

El is határoztam, hogy most külhoni macskákat mutatok be. Auguszta egy igazi számítógépes kandúr, hiszen egész éjjel az Altersee-i ablakban ült. A háta mögött, a jótékony takarásban éppen tömeges jódlizás folyik, de ezt a függönytől természetesen nem láthatjuk. Kivéve a blog fizetős részének mélyen tisztelt törzstagjai, akik ugyan még nincsenek, de ha lesznek, akkor tele leszek lével. És akkor veszek tejet a macskáknak.

Ha török lenne, félhold lenne

Ich bin ein auslander...

Vigyázat! Kanyarodás közben rendkívül magas hegycsúcs látható...

hétfő, szeptember 11, 2006

Dugóhúzó

A gyöngyösi közlekedési dugók elleni új, még kissé bevezetetlen módszert a stábbal való munka közben sikerült kifejlesztenünk: lógjon be egy miniszterelnöki konvojba gépjárművével, és nincs több piros lámpa!