szerda, június 27, 2007

Satöbbi, néma csend

És igen, eljött az Elkerülhetetlen. Mostantól. Az Ön városában is. Megérkezett. Íme.

Igen, fizetni kell (csúsztatni kell), sorban állni kell, várni kell, utazni kell, előjegyezni kell, könyvelni kell, és minden egyebet, amit ebben az „iparágban” még eddig nem kellett. Létszámleépíteni kell (csak a felét), racionalizálni kell, működtetőt váltani kell, önkormányzati tulajdonban hagyni kell, lobbizni kell, tárgyalni kell, kiharcolni kell.


Majd megtanulják az emberek a dolgok új folyását. Nyugaton is így megy, Dániában, Hollandiában, Normandiában és Rotterdamtól Rákóczifalváig bizony egységesen ez fog bekövetkezni, hiszen senki nem tud jobbat – válság van, emberek... Aki tudna, az meg szélsőséges / nem érti a világtrendeket / összeesküvő / orbánviktor / gyurcsányferenc / monnyonle - megfelelő aláhúzandó.

Most megint egy kicsit kísérletezünk, hiszen ebben mindig is illedelmes nyulak voltunk. Egy kicsit megint engedünk, tűrünk, letérdelünk, beillesztik a fejünket egy erre a célra kiképzett fejeltávolító eszközbe, az erre a célra kiképzett munkatársak pedig műtőkesztyűt húznak, és teszik a dolgukat, vág, karcsúsít a szike, (fakultatív megközelítésben sért). Mindent a társadalom jobbításáért, jobb lesz ettől, s meggyógyulunk, mondják a csoda doktorai.


Vajon mi lesz a diagnózis?

..::efzé::..