szombat, július 15, 2006

Ha rossz leszel, mész a levesbe!

Elmentünk a purdéval a piacra. Sokat sírt. Inkább otthagytuk, és vettünk helyette répát. Majdcsak hazatalál. Csak a szocpolt el ne vegyék. (Kiss Balázs képe a gyöngyösi piacról)

Majd kiderül

Felhők gyűlnek a vasút egén.

Kényszerpálya

MÁV-osgyörk

szerda, július 12, 2006

Fekvő támaszok

Gyöngyös, Orczy-kastély.

Vágókép

Leó (aki nem VV) egykedvűen várja, hogy kiköszörülje valaki a csorbát.

Ez mind ennek a teteje

Megboldogult bádog.

A nagy kékség

Keretes szerkezet

Nagyívű munka.

Orczy-kastély

Az utolsó simítások

Hozzávaló

-Mit mondott, főnök? Vilmoskörtét, vagy villanykörtét?...

kedd, július 11, 2006

Játékország

Felkapaszkodás

Víg utca-béli víg napok

Csacsiság

Tisztítóvíz

...még a szeméthegyen is túl...

Durándai forróság.

Pozor! Pozor!

Szabi üzenete:
szerinted megoldhato egy olyan hogy a ket kereskedelmi csatornat egyszerre felrobbantani valahogy?
..::Lári Feri::..nemLátomnemHiszemnemAkarom üzenete:
:)))
..::Lári Feri::..nemLátomnemHiszemnemAkarom üzenete:
?
Szabi üzenete:
kidolgozom a terveket..ertelmet nyerne az eletem..
Szabi üzenete:
persze ugy hogy szemelyi serules nem tortenne..csak a cucc pusztulna

Fele királyság

Így hát eldobta a használhatatlan könyvet Jancsi. Ámde ekkor lett nagy fényesség, melytől a nap is dörzsölte nagyon a szemét. A könyv még utoljára kinyílt, s a legény meglátta a lényeget: a Szellemes Bölcsességet. ' A bolond és a pénz nem fér meg egy helyen' - ez állt az egyik oldal tetején. Jancsi bólogatott, ti mondtátok, nem én, gondolta magában, majd bedobta a könyvet egy közeledő tolatómozdony kerekei alá, nehogy aztán kiszabaduljon, ami benne van, és tönkretegye Középföldét a sok maszlag. Hátat fordított Emvéjországnak, s meg sem állt hazáig. Itt a vége, fuss el véle.

Hétpróba

Aztán Jancsi talált egy könyvet, címlapján egy szöveggel: A Pénzügyileg Kiemelkedően Sikeres Emberek 7 Szokása. A 7 persze számmal, hiszen korán szokni kell ám az algebrát a kincstári életben. Gondolta Jancsi, hogy nosza, ímhol hétpróbás vitéz lesz ő is, meg kiemelkedő ember. Lapozgatta a könyvet, de hát abban semmi nem volt, csak maszlag, meg maszlag. Pedig már mennyi tallért kifizetett eddig is Emvéjország strázsáinál.

Szupercsomag

Így hát tovább ment, mendegélt Jancsi legény, amíg meg nem látta az út porában a Feleségek Szupercsomagját, meg mellette egy pohár bort. - A fenébe, így sosem leszek gazdag legény. Ímhol eMeLeM poharam, s fogadom, hogy fizetek, mint a katonatiszt, míg el nem érek Emvéjország közepébe! Ha kell, csak pozitív dolgokról beszélek a következő egymilliárd évben! - s azzal továbbment.

hétfő, július 10, 2006

Az égig érő paszuly

Meg ez is egy mese. Élt egyszer egy szegény legény. Egyszer gondolt egyet, nosza, elindult szerencsét próbálni. Ment, mendegélt, amíg Emvéjország nagy kapujához nem ért. Ott állt a silbak, aki be nem engedte, ellenberger így szólt: - Fizess, Jancsi, hiszen a Mennyek Emvéjországába csak a zsozsón át vezet az út!

Mandíner

Ilyet mintha már olvastam volna a Da Vinci-kód hátulján.

A Nagy Könyv

No comment.

Papa was a rolling stone

Ha ennél hülyébb könyvklub-névre van szüksége, hívjon bizalommal!

In-szekta

Napról napra. Megtakarítani. Befektetni. Megy ez kérem, mint a karikacsapás. Az Emvéj csak tudja. Persze nekem elég lenne az első 1 millió dollár.

Blikkfang 2

"Futottak még" -kategóriánk további versenyzője az előbbi számban - ismét a Blikk csapatából:

Naponta 42 tablettát szed a rákos kisfiú

Zuhanó nívó

Ez most nem lesz sem vicces, sem különleges, viszont remekül jellemzi a mélypontot. A Harcosok Klubja gyakorlott nézői megtippelhetik, hogy messze vagyunk-e még tőle.

Lecsúszott a kifutóról az iskolásokat szállító Airbus

800 fokon égtek meg a gyerekek

2006-07-10

Irkutszk - Bajkál-tó partjára indultak vakációzni az iskolás gyerekek, de soha nem érkeztek meg. Irkutszkban leszállás után lecsúsztak a kifutópályáról, és egy épületnek ütköztek. A gép kerozinja belobbant, az utastérben tartózkodók 800 fokon égtek meg.

Szörnyű belegondolni, hogy a kisiskolások egész iskolai évet végiggürcölték, hogy részt vehessenek ezen a nyaraláson. Nem túl módos szüleik pedig utolsó pénzüket tehették félre, hogy a gyerekeknek legyen elég zsebpénzük. A Moszkvából felszálló Airbus 192 utassal és nyolcfőnyi személyzettel járt szerencsétlenül tegnap reggel nyolc órakor az irkutszki leszállás után néhány perccel. A roncsokból mintegy tíz túlélőnek sikerült elmenekülnie, az 55 sérült pedig sorra hal bele égési sebeibe. A gép pilótája még jelezte a toronynak, hogy az esős idő ellenére a leszállás sikerült, közvetlenül ezután történt a tragédia.

- Egy hatalmas robbanást hallottam, amelybe még a föld is beleremegett alattunk - tudatta a Skynews riporterével az egyik szemtanú, Mihael Jegorjev.
- Ezután kettészakadt a gép, minden füstben úszott, és feketére égett embereket láttam kirohanni a roncsok közül. Ezután megkérdeztem egyiküket, mit történt. A szerencsétlen férfi azt mondta, hogy a gép leszállás után nem fékezett, ezután lángba borult az utasfülke belseje.

A repülőgépben az ütközéskor a tartalék egytonnányi kerozin gyulladt meg. Az üzemanyag 800-900 fokon ég, vagyis olyan pokol lehetett az utastérben, hogy az ezüst is megolvadt volna. Az örmény gép tragédiája mellett, amely során májusban 113 ember halt meg, a Szibir légitársaságnak öt éve és két éve is volt légibalesete. Előbbit hadgyakorlat közben lelőtték 77 emberrel a fedélzetén, a második 46 utassal zuhant le a moszkvai felszállás után.

HG

Külön említésre méltó még a cikk egyharmadánál elhelyezett "Legkedvesebb wellness ajánlataink" - banner.