hétfő, július 10, 2006

Zuhanó nívó

Ez most nem lesz sem vicces, sem különleges, viszont remekül jellemzi a mélypontot. A Harcosok Klubja gyakorlott nézői megtippelhetik, hogy messze vagyunk-e még tőle.

Lecsúszott a kifutóról az iskolásokat szállító Airbus

800 fokon égtek meg a gyerekek

2006-07-10

Irkutszk - Bajkál-tó partjára indultak vakációzni az iskolás gyerekek, de soha nem érkeztek meg. Irkutszkban leszállás után lecsúsztak a kifutópályáról, és egy épületnek ütköztek. A gép kerozinja belobbant, az utastérben tartózkodók 800 fokon égtek meg.

Szörnyű belegondolni, hogy a kisiskolások egész iskolai évet végiggürcölték, hogy részt vehessenek ezen a nyaraláson. Nem túl módos szüleik pedig utolsó pénzüket tehették félre, hogy a gyerekeknek legyen elég zsebpénzük. A Moszkvából felszálló Airbus 192 utassal és nyolcfőnyi személyzettel járt szerencsétlenül tegnap reggel nyolc órakor az irkutszki leszállás után néhány perccel. A roncsokból mintegy tíz túlélőnek sikerült elmenekülnie, az 55 sérült pedig sorra hal bele égési sebeibe. A gép pilótája még jelezte a toronynak, hogy az esős idő ellenére a leszállás sikerült, közvetlenül ezután történt a tragédia.

- Egy hatalmas robbanást hallottam, amelybe még a föld is beleremegett alattunk - tudatta a Skynews riporterével az egyik szemtanú, Mihael Jegorjev.
- Ezután kettészakadt a gép, minden füstben úszott, és feketére égett embereket láttam kirohanni a roncsok közül. Ezután megkérdeztem egyiküket, mit történt. A szerencsétlen férfi azt mondta, hogy a gép leszállás után nem fékezett, ezután lángba borult az utasfülke belseje.

A repülőgépben az ütközéskor a tartalék egytonnányi kerozin gyulladt meg. Az üzemanyag 800-900 fokon ég, vagyis olyan pokol lehetett az utastérben, hogy az ezüst is megolvadt volna. Az örmény gép tragédiája mellett, amely során májusban 113 ember halt meg, a Szibir légitársaságnak öt éve és két éve is volt légibalesete. Előbbit hadgyakorlat közben lelőtték 77 emberrel a fedélzetén, a második 46 utassal zuhant le a moszkvai felszállás után.

HG

Külön említésre méltó még a cikk egyharmadánál elhelyezett "Legkedvesebb wellness ajánlataink" - banner.

Nincsenek megjegyzések: