péntek, július 06, 2007

Diákmunkások

„-Sajtóanyagot hoztatok?
-Az mi?
-Hát…papír, amin van írás?
-Nem.
-Akkor ezt elvihetem a végén, ami a kezedben van?”


A fenti párbeszéd a távirati iroda munkatársa, és a Gyöngyösön frissen megalakult egyik baloldali ifjúsági szervezet összes tagsága között zajlott le a Fő téren.

Az összes tagság pontosan három főt takar, de hozzátették: „ a negyedik tag is belép nemsokára”. Meg azt is, önkritikusan, hogy „minden kezdet nehéz.”

Le a globalizációval, éljen a létbiztonság,
satöbbi, satöbbi - ez a blog nem lesz politikai lózungok színhelye, annyi szent, úgyhogy ugorjunk. Arra a kérdésemre, hogy mi volt a jó az előző rendszerben, jönnek a kicsit bizonytalan válaszok a nagy anyapárt útmutatásaival egyetemesen összehangolva: „például volt jövő…volt lakás….”. Persze, árnyalják a képet: „ az nem volt jó, hogy zárva voltak a határok.”

Aztán kicsit belebonyolódnak a pártmozgalomba. Szó szerint bonyolódnak, hiszen az alapok valahol nagyon-nagyon össze vannak kavarodva bennük; innen-onnan hallott-felmarkolt szófoszlányok hallatszanak ki a jövőt illető elképzeléseikből. Egyszerre vicces és ironikus a helyzet valahol, de jól jelzi, hogy a fiatalok generációja kissé elveszett a mindennapos jelmondat-káoszban, amely a médiából árad. (Abból a médiából, amely jelen fiatalok szerint mindent elhallgat.)

Sebaj, vakáció van. Ráérnek. És hétfőn benne lesznek a tévében.

..::efzé::..

hétfő, július 02, 2007

Céges belső kommunikációnk néhány jellemző mondatban

"Ki hogy értelmezi a dolgokat, ez csak attól függ, de a legfontosabb: hogy akarja értelmezni ! Ha Te mindenáron a negatívumokat keresed a dolgokban, azt is fogod megtalálni! De ha egy kicsit is tudnál annak örülni, hogy amit csinálsz FONTOS, mert ezzel teszel valami hasznosat mások számára, akkor pozitívnak tekintenéd ezt a kérést.. Lehet, hogy nem tanultál pszichológiát?? (Én sem, de ez velem született tehetség ) Ja, és a diploma nem minden, anélkül is lehet élni, és értelmesnek lenni, illetve azzal együtt is lehet valaki jellemtelen! (Ezt nem rád értettem)
Remélem valamennyire sikerült megvilágosodnod az ügyben: vagyis rájössz, hogy nem akartam semmi rosszat, és annyira fenomén még nem vagyok, hogy átlássak rajtad, hogy Te éppen fáradt vagy...

----- Original Message -----
From:
Sent: Friday, June 29, 2007 2:04 PM
Subject: Re: mozi???

Kedves Z!

Tisztelettel kérem a júliusi moziműsor honlapon történő mielőbbi megjelenítését!

Köszönettel: M B
szervező

...

idefigyelj, B,

lehet, hogy én végeztem rossz diplomával információkeresésből, de te itt baromira nem írsz semmit arról, hogy "ha nem vagy fáradt, stb." vagy mi van????

z

-- Eredeti üzenet --
Elküldve: 09:13
Téma: Re: m

Szerinted én nem vagyok fáradt?? Ha kicsit figyelmesen elolvasod, azt írtam, mielőbb, ami azt jelenti, amikor már nem vagy fáradt, és van időd...
----- Original Message -----
Sent: Friday, June 29, 2007 10:44 AM
Subject: Re: m

Bettike, 1, k+rvára aludni sem volt időm, 2, július 5-ig minden ketyeg, 3. majd ma este, még csak 29-e van.

Z, Fáradt Dolgozó Ember
-- Eredeti üzenet --
Másolat:
Elküldve: 08:37
Téma: m?

Kedves Z!

Tisztelettel kérem a júliusi műsor honlapon történő mielőbbi megjelenítését!

Köszönettel: M B
szervező"

..::efzé::..