szerda, szeptember 13, 2006

Választó, vonal

Járva, figyelve városi népképviseleti szekcióink kampánytevékenységét, szembeötlik, hogy kivétel nélkül szinte mindenki szelíd kampányt tervez, és természetesen ugyanerre számít az ellenlábasok részéről is. A szelídség idilli takaróját eddig, szeptember közepéig valóban nem sok minden feslette fel.

Némi nagypárti csörte azért kiolvasható legismertebb hirdetési újságunkból, balfelől láthatóan zajlik a szigorúan békés reagálás, a jobboldalon pedig derűs szalonellenzékezés emlékeztet korábbi idők civakodásaira. Aki épített, bizonyít, akinek kétkednie illik, kétkedik; majd másfél évtized után kiszámíthatóak a demokrácia törésvonalai, kiásott, avagy betemetett lövészárkai.

Az ígéretek sem túlságosan különbözőek. Mindenki kórházat mentene, munkahelyet teremtene, avagy költségvetést egyensúlyozna a vállán. Tisztaság, kultúra, élhető város, repkednek a jelszavak, buzog az optimizmus. A plakátokon, a fotókon még tenniakarásról árulkodó mosolyok. " Majd hervad még ", mondja erre egy öreg barátom. Ki tudja, igaza lesz-e. Ő már sokat látott. Átlépve a választóvonalat csak kiderül.

-efzé-

Nincsenek megjegyzések: