kedd, június 12, 2007

Kibővített élettér

http://ajandekbolt.magyarmerce.hu/node/71

Na nem, nem lettem árpádsáv-rajongó; viszont nagyon megtetszett ez a cím:

A Magyar Élettér autóatlasz második, bővített, javított kiadása


A hat évtized hazugságai, névátkeresztelései és elcsalásai után először elkészített, magyar szellemiséget sugárzó atlaszunk első kiadása sajnos nem lett hibátlan - lévén egy több, mint négyszázezer négyzetkilométeres területet ölelt fel. (Még szerencse, hogy ennyit hagytak Trianon után, mennyi hiba lenne a többivel együtt... - a szerk.) A pontatlanságokat, hiányosságokat most rendre (érted, rendre...ez a rendpártiság... - a szerk.) kijavítottuk, miközben a térképet számos új részlettel bővítettük.
(Miért? Közben visszacsatoltak ezt-azt? - a szerk.) (...) Európa közepének MAGYAR ÉLETTERÉT 12 jelenlegi ország(ocska) térképe helyett egy, szerves egységet megjelenítő atlaszunkban immár 1:300 000 felbontásban találja - több, mint 26000 település (és rész) nevet, továbbá földrajzi neveket tartalmazó névmutatóval kiegészítve.
50 várostérkép mellett külön erdélyi és felvidéki áttekintő is bekerült a térképszelvények közé, segítendő e két nagyobb tájegységünk könnyebb felfedezését. Fiumétől Jászvásárig (benne Bukovina és a teljes Csángóföld), Brünntől Herkulesfürdőig, a lengyel határtól Nándorfehérvárig, naprakész autóatlasz (még az autópálya fizetőkapuk is benne vannak) (Gondolom, még a Monarchia idejéből... - a szerk.)

Vegye, vigye 3500-ért! Bár minden TESCO-ban lehet kapni lengyel szellemiségű Európa-térképet, minden településnév lengyelül van benne...kis túlzással még a norvégok is.

..::efzé::..


1 megjegyzés:

Szabi írta...

Éppen ideje volt már..nehogy a tótok azt higyjék már hogy a Zólyom az Zilina.Ott is lehet majd kapni amúgy?:-)